Ozvučení sítě dětských nebo zábavních center

Ozvučení sítě dětských nebo zábavních center

Představte si síť dětských zábavních parků. Vašim úkolem je docílit, aby všude na světě, v jakékoliv pobočce, hrála jasně definovaná podkresová hudba a jasně definované znělky podle místních zvyklostí. Správu ale chcete mít pod kontrolou a provádět ji z jediného místa a pokud možno automaticky. Naskýtá se jedinečné řešení – digitálně komfortním systémem NetAudio.

O typickém zákazníkovi

Představte si dětský zábavní a vzdělávací park, který je vybudován tak, aby dětem připomínal reálný svět. Jsou zde ulice, budovy, obchody, autoservisy, banky a další instituce a zařízení. Děti zde navíc mají příležitost vyzkoušet si různá povolání. Vybrat si mohou z více než stovky nejrůznějších zaměstnání, jako například řidič, lékař, herec, kuchař, reportér, výrobce čokolády nebo coca-coly, ale i fotograf či spisovatel. Při práci se spolu navzájem setkávají, získávají znalosti o svém zaměstnání a učí se rozhodovat. Přitom se rozvíjí jejich fantazie, učí se samostatnosti a seznamují se i s ekonomikou, občanskou výchovou a pravidly týmové práce. Jedněmi z takových jsou parky KidZania. Nacházejí po celém světě – v Chile, Mexiku, Japonsku, Indonésii, Portugalsku, Koreji a Spojených arabských emirátech – a stejné parky právě vznikají v dalších částech světa. A právě v dětských parcích Kidzania bylo realizováno digitální ozvučení. Na tomto konkrétním příkladu si ukážeme, jak je provedeno pomocí IP technologie NetAudio. Stejným způsobem tak může být provedeno digitální ozvučení jakékoli sítě prodejen nebo zábavních parků.

Co požadoval zákazník?

Zákazník požadoval centralizovaný audio systém, který by umožnil přehrávání jednoho typu hudby v celém parku a v každé budově, tedy například uvnitř banky, továrny na coca colu, v budově rozhlasové stanice, novin, autoservisu, požární stanice atd. Dalším zákazníkovým přáním bylo, aby se v okamžiku, kdy děti vstoupí na určité místo, prostřednictvím reproduktoru přehrál personalizovaný zvuk. Park KidZania také potřeboval centralizované řešení, které by v případě nouzových situací umožňovalo přehrávání hlášení na všech místech.

Jak byl systém IP ozvučení implementován?

Po celém parku byly umístěny reproduktory, které hrají stejnou hudbu a jsou propojeny s jedním zařízením NetAudio s výkonným zesilovačem. Kromě toho je v každé budově nainstalován samostatný NetAudio minizesilovač s jedním reproduktorem umístěným na stropě, který přehrává hudbu a hlásí oznámení při příchodu dětí, základě IR detekce. Všechny jednotky jsou navzájem propojeny sítí LAN a napojeny na centrální serverovnu, kde je nainstalována aplikace NetAudio server.

Proč byl vybrán systém IP ozvučení NetAudio a co tato technologie umožňuje?

NetAudio je velmi výkonné zařízení určené k nepřetržitému používání, které je navíc vybaveno jednoduchým nástrojem pro správu. Technologie NetAudio představuje řešení pro přenášení zvuku přes sítě IP. Jsou to účinné nástroje pro šíření informací a reklamních sdělení mezi zákazníky, zaměstnanci nebo návštěvníky veřejných prostor. Jednotná centrální administrace nabízí širokou škálu možností oslovení skupiny lidí bez ohledu na jejich geografickou polohu. S těmito digitálními audio produkty můžete realizovat jednoduchá řešení pro oznámení z IP telefonů, stejně jako rozsáhlé instalace, které nabízejí nesčetné možnosti pro konfiguraci a ovládání. IP audio systém je tedy skvělým řešením zejména pro hotely, školy, nákupní centra, kancelářské budovy, nebo zábavní parky po celém světě.

Jaké jsou výhody tohoto řešení?

Zábavní park KidZania nyní může z jednoho místa ovládat všechny jednotky ozvučení NetAudio nainstalované v systému. Pokud spojení mezi programem NetAudio server a jednotkami NetAudio selže, nedojde díky SD kartám obsaženým v zařízeních k narušení provozu. Řešení je velmi výkonné a umožňuje nepřetržité používání. V případě nouze lze vysílat oznámení na všech místech, kde jsou nainstalovány jednotky NetAudio.

I tyto systémy, český výrobce DEXON, navrhuje a nabízí. Pro zpracování návrhu ozvučení doporučujeme kontaktovat Dexon Czech s.r.o. na jejich stránkách www.dexon.cz nebo na tel. 596 321 160. Tento český výrobce posoudí ozvučovaný prostor a kompletně navrhne dané ozvučení zcela zdarma.

Zkuste si sami navrhnout sestavu ozvučení a použijte náš rychlý Konfigurátor ozvučení.
Chcete se o sestavě dozvědět více, upřesnit ji a nebo na ni vytvořit nezávaznou cenovou nabídku?

Naše reference s podobným ozvučením

Zábavní centrum - laserová střelnice Laser Game (Praha 14, Hloubětín) Zábavní centrum - laserová střelnice Laser Game (Praha 14, Hloubětín) 11/2023 75 100 Kč
SP 812 jako hlavní ozvučovací reprosoustavy jsou instalovány na stěnách a budí je výkonový zesilovač JPM 1504. Jsou záměrně zvoleny větší reprosoustavy, aby hudební a ruchový doprovod byl více ohromující.
Dětský klub v hotelu Vista (Dolní Morava) Dětský klub v hotelu Vista (Dolní Morava) 10/2023 74 900 Kč
Hotel vyčlenil 4 prostory jako dětské koutky, V každém prostoru hraje jiná hudba, která je generována ústřednou JPA 6240. K jejímu ovládání slouží nástěnné ovládače. Ozvučení je provedeno jako stropní pomocí RPT 110.
Zábavní park Šikland (Zvole nad Pernštejnem) Zábavní park Šikland (Zvole nad Pernštejnem) 06/2023 355 100 Kč
Dva evakuační rozhlasy pro prostory restaurace a zábavy - Arizona, Saloon a Mexico jsou provedeny certifikovanými systémy Metcube a certifikovanými reproduktory.
ZOO (Ostrava) ZOO (Ostrava) 06/2023 281 900 Kč
Posilující IP zesilovače a IP rozhlasová ústředna spolu s digitálním mikrofonem PA 701 pro buzení připravovaného venkovního sloupového ozvučení v digitálním systému IP Audio.
Dětská léčebna (Křetín) Dětská léčebna (Křetín) 03/2023 51 400 Kč
Prostory jídelny a tělocvičny tohoto zdravotního zařízení jsou ozvučeny pomocí rozhlasových ústředen řady JPA 1xx6, nástěnných reprosoustav SP 812 a podhledových reproduktorů RP 122.
Zoo (Zlín) Zoo (Zlín) 01/2023 75 200 Kč
Kombinace několika lokálních ozvučení s bezdrátovým přenosem audia pomocí přenášečů WA 800RC. Doplněno je několik lokálních plošných ozvučení s konzolovými mikrofony. Důraz kladen na bezdrátové mikrofony.
Jezdecký areál (Chotětice) Jezdecký areál (Chotětice) 12/2021 55 800 Kč
Dipólové reprosoustavy DPT a reentrantní reproduktory SC 60AH ozvučují jezdecký sportovní areál. Jsou buzeny rozhlasovou ústřednou s internetovým rádiem i konektivitou Bluetooth JPA 1306.
ZOO (Ostrava) ZOO (Ostrava) 11/2021 30 500 Kč
Kombinace rozhlasové ústředny, podhledových reproduktorů, závěsných projektorů a mikrofonu pro ozvučení jedné z vnitřních expozic
Dětské divadlo (Kralupy nad Vltavou) Dětské divadlo (Kralupy nad Vltavou) 4/2019 96 700 Kč
Bezdrátové mikrofony, sejmutí jeviště, reprosoustavy
Dětský svět Chvalovice-Hatě (Znojmo) Dětský svět Chvalovice-Hatě (Znojmo) 6/2015 162 200 Kč
Víceúč. ozvuč. maticovým systémem a zdrojem hudby
ZOO Jihlava (Jihlava) ZOO Jihlava (Jihlava) 5/2015 122 200 Kč
Plošné ozvučení 100 V - rerpoduktory i zesilovače