601 Všeobecné informace k evakuačnímu rozhlasu I

V následujících řádcích popisujeme dotazy, které položte svému zamýšlenému dodavateli evakuačního rozhlasu. Jeho odpovědi srovnejte s uvedenými popisy. Pro úplnost také uvádíme, jak to řešíme v našich evakuačních systémech.

  1. Maximální počet zón?

    Dávejte pozor na konfiguraci softwaru, který může být záměrně konfigurován jen pro určitý počet zón. Velký systém Dexon/Jedia (předchůdce nynějšího digitálního evakuačního rozhlasu Tutondo) to má neomezeně, rozšiřuje se po 20 zónách.

  2. Maximální počet linek (smyček)?

    Dávejte pozor na konfiguraci softwaru, který může být záměrně konfigurován jen pro určitý počet linek. Velký systém Dexon/Jedia (předchůdce nynějšího digitálního evakuačního rozhlasu Tutondo) to má neomezeně, rozšiřuje se po 20 zónách.

  3. Maximální počet nezávislých hudebních kanálů?

    Dáno hlavní propojovací maticí. Velký systém Dexon/Jedia (předchůdce nynějšího digitálního evakuačního rozhlasu Tutondo) má 4 anebo rozšiřování po 4.

  4. Maximální počet připojených mikrofonů pro běžnou obsluhu?

    Nutno rozlišovat mezi mikrofony pro běžnou obsluhu a mikrofony evakuačními.

  5. Maximální instalovatelný výkon?

    Pokud je nějakým způsobem omezen (např. 1000 W na každých 10 zón atd.). Hodnoty připadající na jednu zónu by neměly překročit 400 W, jinak vznikají příliš velké nároky na kabeláž a měření parametrů zóny je velmi nepřesné.