707 Smysluplný podkres

Vybrali jsme ústřednu, nainstalovali ji. Schválně zkuste na místo instalace zajet po roce. Co tam hraje? Zjistíte, že nic, nebo je puštěný jen tuner. Věřte, že to dobré pohodě ozvučovaného prostoru moc nepřidá. Ti „chytřejší“ uživatelé mohli zvolit CD, ale ta se oposlouchala.

Co tedy vybrat jako hudbu na pozadí, aby to hrálo stále, nebyly tam reklamy a neoposlochalo se to? Klasické rádio zřídka, ale jsou případy, kde i toto postačí.

Dexon doporučuje řešení:

  • Do ústředen, které to umožňují, instalovat CDR 100RDSU. Jedná se o Mp3 modul s čtečkou Flash paměti skrz USB a čtečkou SD paměťové karty. Naplníme li tyto dvě paměti naplno Mp3 soubory s tokem 64 nebo 128 kb/s, dostaneme neuvěřitelných 150 h podkresové hudby.
  • Zvolit ústřednu např. DEXON JPA 1185. Ta má defaultně vestavěnu čtečku Flash paměti skrz USB a čtečku SD paměťové karty. Opět velká kapacita na vaše Mp3.
  • Zvolit jiný zdroj hudby, např. připravovaný DEXON JBG 202, což je dvojitý přehrávač podkresové hudby. Dvojitý znamená dvoukanálový a samozřejmě i ten je vybaven čtením Mp3 skrz USB a SD kartu. Navíc i tunerem a CD. Modernější je pak Dexon JBG 203 s internetovým rádiem, DLNA i DAB+.
  • Na vstup LINE nebo AUX ústředny připojit internetové rádio