101 Jak by domácí reprosoustavy měly vlastně vypadat?

Jejich vzhled by měl být praktický a luxusní zároveň. Například, naše reprosoustavy Dexon Largo mají design zcela originální: Horní a přední stěna je matně černá, potažena speciální folii imitující kůži. Boční a zadní stěna je tmavě hnědá, s barevným nádechem dřeva třešně. Tím, že jsme zvolili černohnědou kombinaci, usnadňujeme kombinování s vašim nábytkem. Chcete-li reprosoustavy černé, postačí je více zasunout vedle nábytku. Naopak, zalíbil-li se vám vzor dřeva, doporučujeme reprosoustavy mírně povytáhnout a natočit. Určitě se vám zalíbí i zaoblené hrany, m.j, z důvodu, abychom minimalizovali vzniklé difrakční jevy. Další designovou vychytávkou je nakloněná přední stěna, čímž vyrovnáváme fázové posuvy vůči výškové sekci. Součástí každého balení je i odnímatelný přední rámeček s průzvučnou tkaninou černé barvy.

Víte kdo je největším nepřítelem reprosoustav v obýváku? Manželka a děti. Zatímco manželka, chudák, bude poletovat a utírat z nich prach, dítka nebudou šetřit své všetečné prstíky a propichovat membrány. Proto přizvěte k výběru reprosoustav i manželku, ať se dopředu dohodnete, co se i jí bude líbit, pánové.

A co teda proti dětem? Snadné řešení: Kvalitní reprosoustavy mají odnímatelný rámeček s průzvučnou tkaninou, který odpoutává dětskou pozornost. Viz. například oblíbený set s Dexon Largo 70

A tvar? Trh je zásoben vším možným – koulemi, zkosenými tvary, jehlany…Fyzika je jediná. Ano čím více nerovnoběžných stran, tím menší stojaté vlnění a tím menší tedy ono dunění reprosoustavy. Ale když se reprosoustava vytlumí pečlivě, jako to dělá i Dexon, stojaté vlnění bude minimální.

Řečnická otázka – kam s ním? Krásně to je vidět v této Kategorii. Je na Vás, co bude méně vadit, zda reprosoustavu sloupovou necháme na nožkách, satelitní dáme na stojan, nebo na kloubový držák…Je pravdou, že zatímco jednomu to v pracovně na stole překáží, tak děti to zase rádi shazují ze stojanů…